车子加油门

2024-05-0802:42:44综合资讯0

这段期间,连续暴雨导致长沙多地内涝。

özellikle işe giderken, ileride su birikintileri ile karşılaştığımızda, alternatif yolu kullanmak istemiyoruz çünkü çok trafik var. Peki geçelim mi, geçmeyelim mi? Bugün dikkat edilmesi gereken hususları sizlere anlatacağım.

车子加油门会一冲一冲

Su birikintisi olan bir alandan geçmek zorundaysanız, altınızdaki aracın tabanının ne kadar yüksek olduğu fark etmez; mutlaka araçtaki otomatik start-stop özelliğini kapatmalısınız.

Çünkü aracınızı hareket ettirirken su seviyesi hava girişine ulaşırsa ve otomatik start-stop özelliği devredeyse, araç beklenmedik bir şekilde stop edip yeniden çalışacaktır.

Bu durumda büyük bir sorun yaşayabilirsiniz çünkü su doğrudan motora girerek motoru patlatabilir. Bu durumda motorun büyük bir onarım gerektirmesi kaçınılmazdır.

车子加油门会一冲一冲

Mecburen su birikintilerinden geçecekseniz, dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var. Bu noktada, sıkça dile getirilen "Toprakta hızlı, suda yavaş" sözünü aklınızda tutmanızı tavsiye ederim.

İnternette bazı araçların su birikintilerinden geçerken çok hızlı davrandığını ve gaza yüklendiğini gösteren videolar gördüm. Ancak su sıçrayıp savrulduğunda aracın hızla sallandığını ve hızınız ne kadar yüksek olursa, savrulmanın o kadar şiddetli olacağını unutmayın.

Aslında su birikintisi yalnızca plaka altına kadar yükselmiş olabilir ve hava girişine ulaşmayabilirdi. Fakat yüksek hızda geçmeniz ve suyun savrulmasıyla birlikte, tüm su hava girişinize dolup içeriye girebilir.

车子加油门会一冲一冲

Su hava ızgarasından içeri girdikten sonra motorun hava girişine ulaşır. Ayrıca bazı araçlarda hava girişi hava ızgarasının hemen yanındadır ve oldukça ilginç bir şekilde tasarlanmıştır.

Bu nedenle su bu noktadan içeri girdiğinde hava girişinden motora ulaşma ihtimali yüksektir.

车子加油门会一冲一冲

Hava filtresinin altında suyun boşaltılabilmesi için bazı delikler bulunur. Ancak bu delikler genellikle küçüktür.

Giren su miktarı fazlaysa, su boşaltma deliklerinden boşaltılamaz ve su, hava borusundan motora kadar girerek motora zarar verir ve bozulmasına neden olur.

车子加油门会一冲一冲

Araç su birikintisinden geçerken motor stop ederse, kesinlikle tekrar çalıştırmayı denemeyin. Çünkü tekrar çalıştırmaya çalışırsanız, motorun büyük ihtimalle bozulmasına neden olursunuz.

Motor stop ediyorsa, bu muhtemelen giren su miktarının fazla olduğu ve erken stop etmesinin nedeninin hava filtresinin ıslanması ve hava giriş miktarının yetersiz kalması olduğu anlamına gelir. Bu durumda motor havasız kalır ve stop eder. Yani motora su girmemiştir.

<img image_type="1" img_height="509" img_width="905" mime_type="image/png" src="https://p3-sign.touti

暴雨涨水路段一定要谨慎,可以参考旁人的车辆行驶情况,特别是电车的涉水情况。

最需要避免进水的是进气口,而进气口一般位于车灯下沿。

如果积水高度低于车灯,缓慢行驶时还是可以涉水的。

不过需要注意,车辆行驶时,水位会升高,而且周围车辆的也会影响。

建议车内进水淹没牌照位置时就停止涉水。

如果不幸车辆被淹,必须优先思考自救,不要等待救援。

很多积水路段都设置有淹水线,特别是低洼的桥洞,淹没淹水线时切勿再涉水。

雨季来临,短时暴雨造成积水是常见现象。请注意自身安全,避免损失。